Cercle Brugge pakt punt op AA Gent, Gregory Mertens pechvogel van de dag

Uchebo scoorde al erg vroeg de 0-1. AA Gent kon daar lang niks tegenover zetten, tot Cercle-verdediger Mertens hen een handje hielp.

AA Gent startte vrijdagavond goed in de Ghelamco Arena, maar het was wel Cercle Brugge dat na 4 minuten op voorsprong kwam via de Nigeriaan Michael Uchebo. Daarna probeerde Gent de gelijkmaker op het bord te krijgen, maar de thuisploeg faalde jammerlijk. Lukas Van Eenoo had zelfs de 0-2 aan de voet, maar doelman Sergio Padt verhinderde dat AA Gent al voor de rust uitgeteld was. De spelers van Gent kregen een fluitconcert van hun eigen aanhang te verduren.

Nonchalance

In de tweede helft grotendeels hetzelfde verhaal. Cercle kreeg verschillende kansen om het af te maken, maar deed dat niet door te nonchalante acties of gemis aan scherpte, onder meer bij Kabananga, Uchebo en Van Eenoo, die een vrije trap over het doel mikte. En als je nalaat het af te maken in voetbal, dan kan je de bui vaak al voelen hangen.

Pechvogel Mertens

Voor Gregory Mertens werd de tweede helft er eentje in mineur. Eerst pakte de verdediger zijn vijfde gele kaart van het seizoen, waardoor hij de derby tegen Club mist. Iets later, in de 76e minuut verschalkte hij zijn eigen doelman met de kop en gaf hij Gent de 1-1 cadeau. In de 89e minuut pakte Mertens dan ook nog eens zijn tweede geel, waardoor hij met rood van het veld moest.