Cercle Brugge ontslaat trainer Bob Peeters wegens aanhoudende slechte resultaten

© BELGA
Redactie KW

“Het bestuur van Cercle Brugge heeft, met pijn in het hart, besloten de samenwerking met trainer Bob Peeters stop te zetten. De zwaar tegenvallende resultaten nopen Cercle Brugge tot deze beslissing die we zeer ongaarne hebben genomen,” zo luidt de mededeling van Cercle Brugge, zaterdagvoormiddag.

“We wensen Bob, oprecht en nadrukkelijk, te danken voor de prachtige prestaties die hij de voorbije twee jaar met Cercle Brugge neerzette. Hij deed onze Vereniging verder bloeien en zorgde voor mooi voetbal en unieke momenten. Maar vandaag lijkt zijn recept niet meer te lukken en moeten we afscheid nemen”, aldus nog het Cercle-bestuur.

Lorenzo Staelens

In afwachting van de aanstelling van een nieuwe hoofdtrainer, neemt Lorenzo Staelens tijdelijk de bevoegdheden van Bob Peeters over. Cercle Brugge zal nu geen verdere commentaar geven bij deze beslissing. Daarvoor is ons respect voor Bob Peeters te groot, luidt het nog in de mededeling.

Sinds 2010

Peeters was sinds mei 2010 aan de slag bij de Vereniging, waar hij destijds Glen De Boeck opvolgde als hoofdtrainer. In zijn eerste twee seizoenen loodste hij Cercle met knap voetbal naar respectievelijk een negende en zevende plaats in de Pro League, maar dit jaar bleek de magie, mede door het vertrek van enkele sterkhouders in het tussenseizoen, uitgewerkt. Na 12 speeldagen zijn de Bruggelingen met amper vier punten troosteloos laatste.

Nummer 3

Bob Peeters is de derde coach die dit seizoen aan de deur gezet wordt in eerste klasse. Eerder deze week moesten Ron Jans (bij Standard) en Trond Sollied (bij AA Gent) opkrassen wegens tegenvallende resultaten.

(JG, Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Sport West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier