Cercle Brugge ondergaat doelpuntenfestival van Anderlecht

Op de openingswedstrijd van de tweede speeldag van de Jupiler Pro League werd Cercle Brugge platgewalst door landskampioen Anderlecht. Het werd 0-4 in het Jan Breydelstadion. Doelpunten waren er van Deschacht, Suarez en twee keer Bruno.

Al na amper zeven minuten begon het doelpuntenfestival van Anderlecht. Goede oude Olivier Deschacht mocht de openingstreffer op zijn doelpuntensaldo schrijven. Net buiten het strafschopgebied nam hij de bal op de slof en zag hij het leer tussen doelman en doelpaal binnen gaan. Waarschijnlijk een van de mooiste doelpunten uit Deschachts carrière.

Suarez scoorde de 0-2 enkele minuten voor rust en nam alle twijfel weg bij de Brusselaars. De openingsmatch was volledig vergeten en Anderlecht speelde bevrijd, waarna na de rust nog eens twee treffers volgden, die beiden op naam van Bruno geschreven mochten worden.

Nochtans was Cercle goed begonnen. Lukas Van Eeno kon de bal na een mooie dribbel voor doel brengen, maar Mbemba kon die net op tijd wegwerken. Na het doelpunt van Deschacht had Cercle nog enkele kleine kansjes, maar de scherpte ontbrak bij de vereniging.