Cercle Brugge nipt onderuit

Cercle Brugge speelde een zwakke eerste helft en mocht tevreden zijn met de 1-0-ruststand. In de tweede helft probeerde het op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar de score bleef onveranderd.

AA Gent zette meteen druk naar voor en na vier minuten was het al bijna raak. De kopbal van Coulibaly ging echter rakelings naast. De volgende kans voor de thuisploeg ging wel tegen de netten. Smolders klom het hoogst op een hoekschop en Mboyo kopte daarna de 1-0 in doel. Cercle Brugge zocht meteen de gelijkmaker, maar het schot van Sene ging nipt over. De Gentenaren bleven de partij domineren, maar een flater van Suler zorgde bijna voor een koude douche. Sene was echter te verbaasd en trapte de bal gewoon tegen de Gent-keeper. Een tweede doelpunt hing in de lucht, maar Coulibaly kreeg de bal net niet tot bij De Smet. Daarna nam Gent de voet van het gaspedaal, maar vlak voor de rust werd de score bijna verdubbeld. Verbist hield Coulibaly met een prachtige reflex van een doelpunt en even later ging een schot van Conte net naast de verkeerde kant van de paal. Cercle was niet bij machte om iets terug te doen zodat de rust bereikt werd met een 1-0-voorsprong voor de thuisploeg.

Cercle Brugge begon met meer pit aan de tweede helft en ging verbeten op zoek naar de gelijkmaker. De laatste pass kwam er echter nooit goed uit. Gent bleef met de kansen morsen. Coulibaly trapte de bal op de paal en Conte besloot in de handen van de keeper. De bezoekers hadden veel goede wil in de tweede helft, maar kansen leverde dat niet op. De partij bloedde langzaam aan dood en na een zwakke tweede helft eindigde de partij dan ook op 1-0. (SM)