Cercle Brugge komt niet verder dan een gelijkspel bij Bergen

© BELGA
Redactie KW

In een aangename wedstrijd hebben Cercle Brugge en RAEC Bergen de punten gedeeld. Thuisdoelman Olivier Werner hield Cercle van de drie punten.

Bergen had de beste kansen in het begin van beide wedstrijdhelften, maar nadien kwam Cercle telkens beter in de wedstrijd. Na kansen voor Nong en Arbeitman voor Bergen, kreeg Cercle een eerste kans via Stef Wils. Hij kon echter niet genoeg kracht achter zijn kopal zetten. Kabananga was de bedrijvigste en gevaarlijkste speler bij Cercle. Hij dreef thuisdoelman Olivier Werner tweemaal tot het uiterste. Eerst pareerde hij het schot van de ex-Anderlechtspeler uit de korte hoek en even later tikte hij zijn kopbal van onder de lat. Hij hield ook Lukas Van Eenoo van een doelpunt. De openingstreffer viel net voor de rust aan de overkant. Verdediger Jeremy Sapina bracht de thuisploeg op voorsprong. Hij strafte een dekkingsfout af en klopte Verbist.

Ook na de rust kwam de thuisploeg beter uit de kleedkamers, maar na tien minuten kreeg opnieuw Kabananga een kans op de gelijkmaker. Het was echter Lukas Van Eenoo die net voor het uur de bordjes in evenwicht bracht. Hij kon vanaf de middellijn oprukken en trapte de bal vanop twintig meter enig mooi langs Werner. Cercle ging nog vol voor de driepunter, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met een punt.

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier