Cercle Brugge komt goed weg in Eupen

Cercle Brugge kende geen al te beste avond in het verre Eupen. De Bruggelingen mogen blij zijn dat de thuisploeg zijn kansen vergat af te maken. De vereniging eindigde de match uiteindelijk nog met tien na een rode kaart voor Portier.

Cercle Brugge ging met 0 op 12 naar Eupen op zoek naar punten. De eerste kans was echter voor de thuisploeg. Zukanovic kopte de bal echter recht in de armen van Verbist. Eupen kwam na een knappe combinatie opnieuw opzetten, maar Evens kon zijn voet er nipt tussen steken en weg kans. Na zo’n twintig minuten was Cercle voor het eerst gevaarlijk. Een uitstekende lange bal van Jasjtsjoek werd voor doel gebracht, maar doelman Petr duwde de prima kopbal van de inlopende Neto uit zijn doel. Eupen nam de partij in handen en reageerde met enkele afstandsschoten, maar de bal ging telkens naast het doelkader. Na een weinig boeiende eerste helft stonden de bordjes nog altijd gelijk.

Eupen bleef in de tweede helft de bal opeisen, maar veel deed het daar uiteindelijk niet mee. De bezoekers zelf kwamen er niet meer aan te pas. In de 68ste minuut miste Vandenbergh de kans op de 1-0. Hij kapte zijn mannetje goed uit en haalde dan uit op doel. Zijn trap ging echter via de buitenkant van de paal over de achterlijn. In de 75ste minuut stak Cercle toch nog eens zijn neus aan het venster. Neto rukte op met de bal, maar Zukanovic ontfutselde de bal met een uitstekende sliding. Tien minuten voor tijd ontsnapten de Bruggelingen opnieuw aan de 1-0. Een schot van Saglik sprong via de rechter- én de linkerpaal weer in het veld. In de rebound probeerde Dahmane het nog, maar een Cercle-been lag in de weg. De bezoekers kwamen opnieuw goed weg. De thuisploeg bleeft de druk opvoeren. Een kopbal van Espinal kwam via de lat in de voeten van Vandenbergh, maar de aanvaller kon net niet genoeg kracht zetten op de bal. Cercle moest de laatste minuten nog met tien man verder. Portier kreeg onmiddellijk rood na een tackle met gestrekt been vooruit. Plots kregen de bezoekers veel ruimte. Reynaldo ging nog alleen op de doelman af, maar besloot op de voeten van de Eupense keeper en Petr moest zich nog reppen op een lobbal van Boi. De brilscore bleef echter op het bord en daar mag Cercle Brugge heel tevreden mee zijn. (SM)