Cercle Brugge klopt Famagusta met kleinste verschil

Cercle Brugge heeft met 1-0 gewonnen van het Cypriotische Anorthosis Famagusta in de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Europa League voetbal. Volgende week donderdag, vijf augustus, volgt de terugmatch in Cyprus. De winnaar van het dubbele duel plaatst zich voor de play-offs, de ronde voor de groepsfase.

Cercle en Famagusta maakten er in Jan Breydel een weinig boeiend kijkstuk van. De thuisploeg had voor rust licht overwicht maar kon daar amper gevaar uit puren terwijl de Cyprioten de slordigheden opstapelden. Viel kansen vielen er dan ook niet te noteren.

Halfweg de tweede helft brak de wedstrijd toch open. Aanvoerder
Foley kopte eerst nog op de lat, maar twintig minuten voor tijd was het raak voor de vereniging. Opnieuw Foley werkte op voorzet van Evens beheerst af (1-0).

Cercle verdedigde daarna de voorsprong, en kwam via nog maar eens Foley zelfs nog dicht bij de 2-0. Eerder op de avond werkte ook Racing Genk zijn heenmatch in de derde voorronde van de Europa League af. De Limburgers wonnen afgetekend met 1-5 bij het Finse Inter Turku.