Cercle Brugge kegelt de buren van Club uit de Beker van België

Woensdagavond zorgde Cercle Brugge voor dé stunt van de 1/8ste finales van de Beker van België. Een vroeg doelpunt van Eidur Gudjohnsen besliste de wedstrijd. Club had in de tweede helft wel veldoverwicht, maar deed daar te weinig mee.

In vergelijking met de competitiewedstrijd van afgelopen zondag tegen Sporting Charleroi voerde Juan Carlos Garrido vijf vervangingen door. Fredrik Stenman, Michael Almebäck, Meme Tchité, Thomas Meunier en Jordi Figueras vervingen Carl Hoefkens, Jim Larsen, Bart Buysse, Bjorn Vleminckx en Maxime Lestienne. Bij Cercle namen Michael Uchebo, Karel Van Roose en Kristof D’Haene de plaats in van Arnar Vidarsson, William Carvalho en Mushaga Bakenga. De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Cercle, dat officieel op verplaatsing speelde. Na amper zeven minuten verlengde de IJslander Eidur Gudjohnsen een knappe pass van Rudy in doel. Club ging daarna wel op zoek naar de gelijkmaker, maar Meme Tchité, Lior Refaelov en Vadis Odjidja raakten niet voorbij Bram Verbist. De beste kans in de eerste helft was nog voor Odjidja, maar zijn schot strandde op de lat.

Ook na de rust had Club voortdurend veldoverwicht. Garrido trok voluit de kaart van de aanval en bracht Lestienne, Vleminckx en Bacca in de plaats van Almebäck, Figueras en Meunier, maar doelpunten leverde dat niet op. Gudjohnsen was zelfs nog dicht bij een tweede doelpunt. In de slotfase zette Club nog alles op alles, maar Ryan Donk kopte de beste kans naast het doel van Bram Verbist. In de kwartfinale neemt Cercle Brugge het op tegen tweedenationaler KV Oostende, dat met 0-3 won op het veld van Waasland-Beveren.