Cercle Brugge kan ook in Gent niets rapen

Play-off 3 komt steeds dichterbij voor Cercle Brugge. Groen-zwart verloor zaterdag met 2-0 van AA Gent.

AA Gent, dat ook een tegenvallend seizoen beleeft maar wel al zeker is van het behoud, begon het best aan de wedstrijd en kreeg ook heel wat kansen. Lopez en Mboyo konden die echter niet omzetten in doelpunten. Jo Coppens hield in die eerste helft de nul op het bord voor de Bruggelingen door onder andere een schot van Soumahoro onschadelijk te maken. Groen-zwart kreeg in die eerste 45 minuten amper een kans.

Na de pauze kon de thuisploeg zijn overwicht wel omzetten in doelpunten. Na zeven minuten in de tweede helft trapte Yaya Soumahoro de bal tegen de touwen na een pass van Ilombe Mboyo. Cercle moest daarna op zoek naar de gelijkmaker en kreeg ook enkele mogelijkheden, maar de Gentse doelman Frank Boeckx liet zich niet verrassen. In de slotminuut stelde Mboyo de Gentse zege veilig met zijn twaalfde doelpunt van het seizoen.