Cercle Brugge kan niets rapen bij herfstkampioen Racing Genk

Cercle Brugge is er niet in geslaagd om te stunten bij leider Racing Genk. Cercle kreeg in de eerste helft de beste kansen, maar verloor uiteindelijk met 3-0.

Voor Cercle Brugge had de wedstrijd helemaal anders kunnen zijn, want na amper elf minuten kreeg de ploeg van trainer Bob Peeters al een strafschop. Hans Cornelis raakte echter niet voorbij Thibaut Courtois. Ook daarna kreeg groen-zwart nog de beste kansen, maar na een half uur werd Dennis Viane uitgesloten na twee gele kaarten in evenveel minuten. Zeven minuten voor rust opende Marvin Ogunjimi de score voor de thuisploeg.

Ook in de tweede helft bleef Cercle de betere ploeg, maar opnieuw kwam het niet tot scoren. Na twintig minuten in de tweede helft kreeg ook Genk een strafschop en Barda miste niet. Tien minuten voor affluiten bracht David Hubert de eindstand op 3-0.