Cercle Brugge in slotseconden onderuit

Anderlecht begon furieus aan de wedstrijd, maar Cercle Brugge kwam er af en toe eens gevaarlijk uit. Nadat de Bruggelingen na een halfuur met tien verder moesten, was het pompen of verzuipen. Het zag er even naar uit dat ze toch een puntje konden mee naar huis nemen, maar Boussoufa besliste daar in de 89ste minuut anders over.

Anderlecht nam meteen het heft in handen en kwam bijna op voorsprong via Juhasz. Evens kon de bal nog nipt in hoekschop werken. Daarna was het de beurt aan Biglia. Hij testte Verbist vanop afstand, maar de doelman kreeg de bal in twee tijden onder controle. Het was eenrichtingsvoetbal tot Cercle er na een kwartier plots gevaarlijk uitkwam. Een afgeweken voorzet kwam bij Reynaldo terecht en die trapte de bal via de hand van Proto tegen de paal. Hier kwam de thuisploeg goed weg. Na twintig minuten kwam de landskampioen dicht bij de openingstreffer, maar Reis haalde de kopbal van Kanu van de lijn. Cerle bleef het spel ondergaan, maar kwam er af en toe wel eens gevaarlijk uit. Neto kapte zich mooie vrij in de zestien en dwong Proto tot een knappe redding. Na een halfuur moesten de bezoekers al met tien man verder. Serebrennikov haalde Kanu onderuit en kreeg zo zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Anderlecht ging nu nog meer druk naar voor zetten, maar zowel Kanu, De Sutter als Gillet kregen de bal niet voorbij de Brugse doelman. De bezoekers waren het noorden kwijt na die rode kaart, maar ze gingen wel rusten bij 0-0.

Anderlecht begon furieus aan de tweede helft. Gillet trapte van ver tegen de hakken van Reis, De Sutter kopte recht op de doelman en de ingevallen Lukaku kapte zich knap vrij, maar leverde dan een zwak schotje. Bij Cercle was het pompen of verzuipen, maar na tien minuten spelen in de tweede helft kwamen ze bijna op voorsprong. De aalvlugge Reynalde snoepte de bal af van Lecjaks en trapte de bal maar nipt voorlangs. In de 64ste minuut kwam Anderlecht op voorsprong via Lukaku, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Daarna wilde de leider het iets te veel forceren en slopen er slordigheden in hun spel. Lukaku legde de bal nog goed af voor Biglia, maar Verbist ging goed plat. In de daaropvolgende fase werd Lukaku perfect het straatje ingestuurd, maar de Rode Duivel trapte de bal voorlangs. Tien minuten voor tijd ging Verbist onder de bal door, maar zijn verdedigers zetten zijn foutje recht. Het zag er naar uit dat de bal er niet in wou voor Anderlecht, maar een minuut voor het einde van de reguliere speeltijd was het dan toch raak. De bal kwam in de voeten van Boussoufa en die plaatste de bal tussen de benen van Cornelis in doel. Zo haalde de landskampioen een verdiende, maar moeizame zege binnen tegen Cercle Brugge. (SM)