Cercle Brugge huurt opnieuw speler van Sporting Lissabon

Redactie KW

De 25-jarige Montenegrijnse aanvaller Milan Purovic trekt voor zes maanden op uitleenbasis van het Portugese Sporting Lissabon naar Cercle Brugge. Dat maakte de Brugse vereniging dinsdag bekend.

De spits (1m93) stapt woensdag al op het vliegtuig richting België en woont donderdag de competitiewedstrijd op het veld van Sint-Truiden bij. Vanaf 1 januari is de Montenegrijnse international
speelgerechtigd.

Vierde overstap

Voor Cercle is het al de vierde speler die op uitleenbasis de overstap maakt van Sporting. Met de Portugese topclub heeft Cercle een samenwerkingsovereenkomst. Renato Neto, Nuno Reis en William Owusu stapten eerder al over en maakten tijdens de heenronde vaak het mooie weer bij de groenzwarten. Cercle is momenteel dan ook aan het onderhandelen over een mogelijk verlengd verblijf van de gehuurde spelers in het Venetië van het Noorden.

Wisselend succes

Purovic staat sinds 2007 onder contract in de Portugese hoofdstad, maar komt er amper aan spelen toe. De afgelopen seizoenen werd hij dan ook achtereenvolgens met wisselend succes uitgeleend aan het Turkse Kayserispor (2008-2009), het Hongaarse Videoton (2009), het Sloveense Olimpija Ljubljana (2010) en reeksgenoot Belenenses (2010-2011). (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier