Cercle Brugge houdt stand met tien

Cercle Brugge scoorde in de eerste helft twee keer na elkaar, maar Mechelen klom dichterbij na een penalty van Gorius. In de tweede helft moest Cercle nog een half uur verder met tien man, maar ze hielden gemakkelijk stand tegen een makke thuisploeg.

Cercle Brugge begon goed aan de partij en liet meteen enkele kansjes noteren via Vetokele en Mertens. Daarna probeerde Mechelen zich in de match te knokken, maar veel doelgevaar leverde dat niet op. Het waren zelfs de bezoekers die op voorsprong klommen. De bal bleef hangen in de Mechelse zestien en Neto trapte de 0-1 tegen de netten. Vijf minuten later was het opnieuw raak. Een schot van Rudy werd door doelman Renard in de voeten van Vetokele gebokst en die werkte de 0-2 beheerst in doel. Even voor het half uur kreeg de thuisploeg een penalty na een fout van Cornelis op Gorius. Die zette de strafschop zelf om en zo zat Mechelen opnieuw in de wedstrijd. Daarna ging de match gelijk op, zonder echt doelgevaar waardoor de rust bereikt werd met 1-2 op het bord.

De ingekomen Alibec stuwde Mechelen meteen naar voor, maar Destorme verknalde de twee kansen die hij aangereikt kreeg van de jonge spits. Na een uur spelen moest Cercle Brugge met tien man verder. Neto ging met een gestrekt been in duel en kreeg zijn twede gele kaart. De bezoekers probeerden daarna de vaart uit het spel te halen en slaagden daar goed in. Twintig minuten voor affluiten ontsnapte Cercle aan een strafschop toen Mertens de ingevallen Vandenbergh ten val bracht in de zestien. KV Mechelen was echter niet meer bij machte om nog iets aan die achterstand te doen en de wedstrijd eindigde dan ook op een 1-2-zege voor Cercle Brugge. (SM)