Cercle Brugge houdt de drie punten thuis tegen Lierse

Cercle Brugge heeft een helft lang problemen ondervonden met Lierse SK, maar in de tweede helft nam groen-zwart afstand.

De wedstrijd begon zaterdag met een mooi eerbetoon aan erevoorzitter Paul Ducheyne, die donderdag overleed. Cercle begon het best aan de partij, maar grote kansen leverde dat niet op. Ook Lierse leek weinig inspiratie te hebben, waardoor een saaie eerste helft op 0-0 eindigde. Na twee minuten in de tweede helft kreeg het publiek dan toch een doelpunt te zien. Een verre inworp van Bernt Evens belandde bij Frederik Boi, wiens afgeweken schot voorbij de bezoekende doelman belandde.

Na dat openingsdoelpunt leek Cercle op toerental te komen, maar toch duurde het nog twintig minuten vooraleer het tweede doelpunt van de avond viel. Owusu verloste groen-zwart. Een kwartier voor affluiten zette Renato Neto de 3-0 eindstand op het bord. De bezoekers konden daar bijzonder weinig tegenover stellen.