Cercle Brugge houdt als laatste West-Vlaamse eersteklasser eerste training

Redactie KW

Terwijl het gonst van de geruchten over een mogelijke overgang van Standardspits Mémé Tchité naar Club Brugge, vatte Cercle Brugge vanmorgen als laatste West-Vlaamse eersteklasser de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen aan. De voltallige spelerskern tekende present op de eerste training. De intentie is om een even knap seizoen neer te zetten als vorig jaar, maar dan wel liefst… met een prijs.

Na een knap seizoen, viel Cercle net naast de prijzen, met een 7de plaats nipt niet in play-off 1. Het won play-off 2 maar de vereniging verloor het gevecht met AA Gent om het laatste Europees ticket. Trainer Bob Peeters: “Misschien waren we net iets te licht voor de top zes. Maar we willen dit seizoen uiteraard er alles aan doen om dat wel te halen. Ik ben niet de man die voor het seizoen gaat schreeuwen dat we de Beker gaan winnen en absoluut top 6 gaan spelen. We zouden dat heel graag doen, maar daarvoor is het seizoen heel lang en moet je natuurlijk ook wel een dosis geluk hebben.”

Versterking

In elke linie komt er versterking bij. De 19-jarige verdediger Koenraad Hendrickx en middenvelder Tim Smolders, 31, ruilen AA Gent voor Cercle. De Nigeriaanse belofte-international, aanvaller Michael Uchebo komt over van het Nederlandse Venlo. En Cercle plukte de ervaren Stef Wils weg bij Westerlo, met zijn bijna 300 wedstrijden in eerste klasse.

Het begin van de competitie oogt voor Cercle in elk geval lastig. Bob Peeters: “Het is een heel zwaar begin. Als je naar Genk moet, dan thuis tegen Kortrijk en Anderlecht, dan heb je drie van de top 6 ploegen én de kampioen waar je tegen moet voetballen. Dan weet je dat het heel moeilijk wordt. De volgende wedstrijd naar Leuven is ook geen cadeau,. Maar na die vier gaan we iets meer weten.”

Vrijdag speelt Cercle zijn eerste oefenpot tegen Oudenburg.

Cercle Brugge houdt als laatste West-Vlaamse eersteklasser eerste training

Bekijk hier de reportage

(SVP/BS)

Meer over dot onderwerp in het journaal van FOCUS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier