Cercle Brugge haalt 12 op 12

Cercle Brugge trok aan het langste eind in een gelijkopgaande wedstrijd tegen Eupen. Het hield de drie punten thuis na een 2-1 zege.

Cercle Brugge behaalde na de verrassende 1-0-zege tegen RSC Anderlecht 9 op 9 en begon de wedstrijd tegen Eupen dus vol vertrouwen. De Bruggelingen zorgden dan ook meteen voor vuurwerk. Iachtchouk werd de diepte ingestuurd door Van Eenoo, maar de bal werd op het laatste nippertje gekeerd door Hendrikx. Eupen heeft vertrouwen opgedaan na de 6-0-zege tegen Sint-Truiden en reageerde meteen. Iandoli kreeg de bal tot bij Vandenbergh en die trapte de bal in het zijnet. Even later ging een schot van Lepiller maar nipt naast. Rond het kwartier stak Cercle zijn neus nog eens aan het venster. Opnieuw Iachtchouk, maar zijn schot ging nipt over het doel van Werner. De wedstrijd ging goed op en neer, maar Eupen kwam toch het dichts bij een treffer. Een goede voorzet van Vinamont, maar zowel Vandenbergh als Jefferson konden net niet bij de bal. Vlak voor rust trapte Iachtchouk nog in het zijnet en mistte Owusu oog in oog met doelman Werner. 0-0 aan de rust.

Na goed 5 minuten in de tweede helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Iachtchouk gaf de bal op links mee met Evens en die trapte de bal perfect voor doel tot bij Owusu. De Ghanees liet de bezoekende doelman geen schijn van kans en trapte de bal in een tijd tegen de netten. De bezoekers uit Eupen gaven zich niet gewonnen, maar een uitstekend keepende Verbist hield Cercle recht. In de 70ste minuut moest de Cercledoelman zich toch gewonnen geven. Een voorzet van Mombongo werd door Lepiller tot bij Milicevic gelegd en die knalde de gelijkmaker in een tijd voorbij Verbist. Tien minuten voor tijd kwam Cercle opnieuw op voorsprong. Een voorzet van Cornelis werd door Reynaldo -met enige moeite- in doel getrapt. Een paar minuten later kwam Reynaldo weer bijna tot scoren, maar deze keer vond de Braziliaan Zukanovic op zijn weg. Cercle Brugge hield uiteindelijk stand en heeft nu 12 op 12. (SM)