Cercle Brugge geeft zege uit handen

Na een zwakke partij zag het ernaar uit dat Cercle Brugge de drie punten mee naar huis zou nemen, maar een flater van doelman Verbist bracht Sint-Truiden toch nog langszij.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de partij en het was een kleine tien minuten wachten op het eerste doelgevaar. Wang haalde in de zestien stevig uit vanuit een scherpe hoek, maar de bal ging nipt over. Daarna bleef de partij verder kabbelen tot Verbist bijna in de fout ging. De doelman van Cercle werkte een bal slecht weg in de voeten van Dufer die op zijn beurt Sidibe bediende. De Senegalees werd echter terug gefloten voor buitenspel. Halfweg de eerste helft kwam er dan toch een mooie actie. Na een knappe borstcontrole haalde D’Haene vanuit een scherpe hoek uit, maar doelman Castro pakte uit met een prachtige reflex. Meteen daarna klom de thuisploeg bijna op voorsprong. Schouterden nam een afvallende bal meteen op de slof, maar hij zag zijn poging uiteenspatten op de kruising. Sint-Truiden had de smaak te pakken en Sidibe lanceerde Deferm. In plaats van te schieten legde hij de bal opnieuw naar Sidibe. De spits had het anders begrepen en weg was de kans. Een logische 0-0 aan de rust.

Hetzelfde spelbeeld in het begin van de tweede helft. Brepoel greep in en bracht Mutombo in het veld. Die bewees meteen zijn waarde door een gemeten voorzet voor doel te zwiepen, maar de inlopende Deferm kopte zonder overtuiging naast. Meteen daarna pakte diezelfde Deferm uit met een hard schot, maar ook die poging ging nipt naast het doel. In de 75ste minuut brak Foley de ban voor Cercle Brugge. Nadat Odoi weg was gegleden, ging Vidarsson met de bal aan de haal. De Ijslander schilderde de bal perfect op het hoofd van Foley en die liet de unieke kans op de 1-0 niet liggen. STVV kwam echter nog langszij in de 82ste minuut via Sidibe. Verbist miste zijn interceptie op een voorzet compleet en de Senegalees kon de 1-1 simpel binnenkoppen. De Brugse doelman maakte even later zijn misser deels goed door een prachtig schot van invaller Mutombo uit de kruising te halen, zodat de 1-1 op het bord bleef staan. (SM)