Cercle Brugge geeft 0-2-voorsprong uit handen na rode kaart

Cercle Brugge begon goed aan de wedstrijd en stond bij de rust 0-2 voor via Baldé. In de tweede helft leek er niets aan de hand, maar de rode kaart voor Mertens tien minuten voor tijd zorgde ervoor dat OH Leuven uiteindelijk nog met 3-2 won.

Een droomstart voor Cercle Brugge, want na tien minuten stond het al 0-1 voor. Van Eenoo legde een voorzet panklaar voor Baldé en die tikte de bal in doel. De Bruggelingen gingen meteen op zoek naar een tweede doelpunt, terwijl OH Leuven moeilijk bekwam van deze vroege tegengoal. Dat doelpunt vond de vereniging al na 19 minuten. Cornelis zette de bal laag voor en opnieuw Baldé was er als de kippen bij om de 0-2 in doel te leggen. Daarna kwam de thuisploeg toch iets meer in de match. Vermeulen kon zijn kopbal net niet kadreren en Ruytinx besloot naast. Cercle Brugge had het even moeilijk en OHL kwam in de 38ste minuut bijna tot scoren, maar Ruytinx kopte de hoekschop van Iakovenko aan de tweede paal over doel. De Bruggelingen hielden stand en gingen met een 0-2-voorsprong rusten.

OHL ging verder op zijn elan in de tweede helft en Vermeulen zette doelman Coppens meteen aan het werk met een afstandsschot. Op de daaruitvolgende hoekschop moest de doelman opnieuw aan het werk op een poging van Van Goethem. Cercle bleef echter voor gevaar zorgen en na vijf minuten in de tweede helft stond het bijna 0-3. Vetokele zette Nys in de wind en ging alleen op doel af. Lenaerts kon echter nog zijn vuisten tegen de bal zetten. Een kwartier voor tijd bracht Van Geneugden Roelandts in de ploeg en die was meteen gevaarlijk. Coppens bokste de bal in de voeten van de invaller en hij haalde meteen uit. Mertens haalde de bal van de lijn. Diezelfde Mertens haalde in de daaropvolgende fase Ruytinx onderuit in de zestien. Scheids Gumienny wees meteen naar de stip en haalde de rode kaart boven. Remacle faalde niet vanop de stip, 1-2. Cercle Brugge kreeg het moeilijk met tien man en in de 84ste minuut stond het 2-2. Ruytinx nam de bal prima aan in de zestien en tikte de gelijkmaker voorbij Coppens. Cercle gaf de match uiteindelijk nog helemaal uit handen. Met een knal hoog in doel zette Remacle de 3-2-eindcijfers op het bord.