Cercle Brugge en AA Gent delen de punten

Cercle Brugge, met nieuwe trainer Foeke Booy, moest het op de vijftiende speeldag opnemen tegen AA Gent en ex-trainer Bob Peeters. Het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel na een aangename wedstrijd.

In de openingsfase van de wedstrijd domineerde Gent en kwam Cercle Brugge er bijna niet aan te pas. Na dertien minuten gaf Mboyo de bezoekers de voorsprong. Hij draaide weg van Portier en krulde de bal in de rechterbovenhoek. Na de 0-1 leek Cercle Brugge wat aangeslagen en dat resulteerde in weinig kansen voor de West-Vlamingen. Gent kwam nog dicht bij de 0-2 na een kopbal van Rafinha maar Verbist kon redden. Cercle herstelde het evenwicht halverwege de eerste helft, maar scoorde uiteindelijk niet meer dankzij een zeer sterk keepende Padt bij de bezoekers.

De tweede helft was amper begonnen en Stijn De Smet viel neer in de zestien na een overtreding van Evens. Gent kreeg een penalty en Mboyo zette die feilloos om. Cercle gaf niet op en tien minuten later scoorde Rudy de aansluitingstreffer na een kopbal van Evens. Cercle deed er alles aan om terug te knokken terwijl de spelers van Gent vooral op zoek waren naar een counter. Uiteindelijk kwam de gelijkmaker er dan toch. Bakenga stond op de juiste plaats om een voorzet van Rudy binnen te werken. De eindfase bestond uit kansen voor beide ploegen, maar er werd niet meer gescoord. Foeke Booy debuteert met een sterk Cercle.