Cercle Brugge boekt eerste zege van het seizoen

Cercle Brugge kreeg zaterdagavond het bezoek van KV Oostende. De vereniging boekte een eenvoudige 2-0-zege tegen de kustploeg.

Cercle Brugge en KV Oostende hadden voor zaterdag nog niet gewonnen dit seizoen en gingen dan ook op zoek naar de zege. De fans zagen een leuk matchbegin met kansen aan beide zijden. Depoitre en Kabananga misten de kansen. Iets later kwam Cercle dan toch op voorsprong. Gregory Mertens knikte een corner in doel. KV Oostende was even van slag en tien minuten later zorgde Frederik Boi voor de 2-0.

KVO-trainer Vanderbiest greep in aan de rust en wisselde Brillant en De Schutter voor Martens en Hempte. Dat bracht echter weinig beterschap. KVO was wel de betere ploeg, maar was amper gevaarlijk. Tom Van Imschoot kreeg nog een reuzekans, maar de Oostendenaar knalde op een Cercleverdediger. Uiteindelijk hielde Cercle gemakkelijk stand. Cercle heeft nu vier punten, KV Oostende pakte nog maar één puntje uit vier matchen.