Cercle Brugge behoudt maximum punten in eindronde tweede klasse

Cercle Brugge heeft donderdag ook zijn derde wedstrijd in de eindronde van tweede klasse gewonnen. Het versloeg WS Woluwe met 4-0 en blijft op schema voor een verlengd verblijf in eerste klasse.

Gregory Mertens scoorde drie van de vier doelpunten. Zijn eerste kwam er al na ruim een minuut, na een verre inworp van Hans Cornelis. Groen-zwart ging dan iets te veel achterover leunen en Woluwe kwam op vrijschop dicht bij de gelijkmaker. Op slag van rust maakte Mertens op hoekschop de 2-0. Na rust zorgde Mushaga Bakenga voor de 3-0, na een aflegger van Frederik Boi. In de slotfase kopte Mertens de eindstand tegen de netten. Groen-zwart zag ook nog twee doelpunten wegens buitenspel afgekeurd.

Moeskroen-Péruwelz enige concurrent

Moeskroen- Péruwelz is nog de enige overgebleven ploeg die Cercle kan bedreigen. Het won met 1-0 tegen Westerlo en volgt op 3 punten. Trainer Lorenzo Staelens was tevreden over de manier waarop zijn ploeg de wedstrijd heeft aangepakt. “We hebben met het oog op zondag in Woluwe het energieverbruik kunnen beperken. Dat kan positief zijn voor ons. Hopelijk kunnen we de resterende drie wedstrijden dezelfde mentaliteit brengen, want nog twee keer winnen is nu ons doel.”