Cercle Brugge behaalt zege tegen Genk en is weg van de laatste plaats

Cercle Brugge speelde een goede wedstrijd tegen RC Genk en won uiteindelijk met 3-1. Aan de rust stond de score nog gelijk (1-1), maar na de rode kaart van Plet in het begin van de tweede helft stuwden de Bruggelingen naar de overwinning.

Cercle Brugge zorgde voor de eerste dreiging van de partij. Rudy had de ploegmaats voor het uitkiezen, maar besloot om zelf te trappen. Dat bleek de foute keuze. Genk reageerde meteen en een schot van Plet ging maar nipt naast. Na bijna een kwartier spelen stak de thuisploeg opnieuw zijn neus aan het venster. Genk kreeg een voorzet van Rudy niet weggewerkt, maar de poging van Carvalho ging een metertje naast. Meteen daarna smeet Van Eenoo de bal voor doel, maar Bakenga kon er net niet bij met zijn hoofd. Even later zorgde Bakenga wel voor gevaar : hij sneed naar binnen en schoot richting korte hoek. Van Hout ging goed plat, maar moest wel een hoekschop toestaan. Genk kwam daarna een paar keer gevaarlijk voor doel, maar het was Cercle dat op voorsprong klom na iets meer dan een half uur spelen. Een hoekschop werd door Evens aan de eerste paal in doel gekopt, 1-0. Vijf minuten voor de rust was alles echter te herdoen. Van Eenoo haalde een Genkse hoekschop van de lijn, maar een verraste Portier trapte de bal in eigen doel, 1-1. Genk zette door, claimde nog een penalty, maar de score bleef onveranderd in de eerste helft.

De tweede helft was nog maar onderweg of Genk moest met tien man verder. Cornelis kreeg de arm van Plet in zijn gezicht en zeeg neer. Nzolo trok op aangeven van de vierde ref rood voor Plet. Cercle ging meteen op zoek naar een doelpunt, maar zowel de poging van Van Eenoo als van Bakenga werd nipt afgeblokt. Na bijna een uur spelen infiltreerde Carvalho in de zestien meter en krulde de bal tegen de binnenkant van de paal. Dat was echter uitstel van executie, want een paar minuten later zette Gudjohnsen de 2-1 op het bord. De Ijslandse spits sneed in samenspel met Rudy door de Genkse verdediging en plaatste de bal beheert naast Van Hout. Tien minuten voor tijd was de wedstrijd gespeeld. De ingevallen Uchebo stond nog maar vijf minuten op het veld of hij scoorde de 3-1. Genk dreigde in het slot nog eens, maar de score bleef onveranderd.