Cercle ‘bezet’ Belfort

Redactie KW

De spelers en trainers van Cercle Brugge hebben vanochtend symbolisch het Belfort van Brugge ingenomen. Samen beklommen zij de 366 trappen die naar de top leiden, 85 meter hoog. Onderweg hingen zij vlaggen op aan de voorgevel van de hallentoren. Met de actie wil de club haar ambitie tonen om door te stoten naar de top van het Belgische voetbal.

Een uitgelezen kans daartoe vormt de Bekerwedstrijd van 6 april. Dan speelt Cercle Brugge de halve finale tegen Westerlo. Wie die avond wint, speelt in mei de finale in Brussel. Vorig jaar slaagde Cercle er al in naar de Heizel te trekken, dit jaar willen de groenzwarten dat opnieuw realiseren.

De spelers en de technische staf o.l.v. Bob Peeters roepen de Bruggelingen én al wie van Brugge houdt op om die 6de april massaal naar het Jan Breydelstadion te komen. “Iedereen weet dat de enthousiaste steun van supporters een enorme stimulans betekent voor het team,” zegt hij.

Cercle-lied op beiaard

Aan de voet van het Breydel- en De Coninckstandbeeld verzamelden vanochtend tegelijk tientallen fans. Zij juichten hun ploeg toe met vlaggen en sjaals. Frank Deleu, de gelauwerde stadsbeiaardier, speelde op de eeuwenoude beiaard ook het Cercle-lied.

Een team van AcTVty, het televisieproductiehuis van Cercle-bestuurder Philip Coulier, maakt beelden van de ludieke “bezetting” van de bekendste toren van de stad. Daarvan wordt dan een filmpje gemaakt dat op en via facebook te zien zal zijn. Met de oproep voor 6 april.

(BS)

Meer vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier