Cedric De Caluwe wint Midzomerrun in Brugge

De Midzomerrun had een passage doorheen het Jan Breydelstadion. © ACR
Redactie KW

Ruim 1.200 sportievelingen schreven zich vrijdagavond in voor de Midzomerrun in Brugge.

Voor aanvang was het wat aan het miezeren. Een regenbui bleef uit, het grootste gedeelte van de wedstrijd was het zelfs droog. De lopers konden kiezen tussen zes of dertien kilometer. Het parcours bracht hen door een deel van de historische Brugse binnenstad, met op het einde een passage doorheen het nieuwe S&R zwembad en over de grasmat van het Jan Breydelstadion. De eerder aangekondigde doortocht door het logegebouw en langs de voetbalkleedkamers kwam er niet. Een aannemer had er reeds zijn stellingen geplaatst voor de renovatie van de loges.

Sportief was het een snelle wedstrijd. Bruggeling Cedric De Caluwe won over 13 km in 47:28.. Hij had vijf kilometer voor het einde de twee koplopers Dries Leys en gewezen veldrijder Sven Vanthourenhout in zijn vizier. “Nabij de Smedenpoort, op circa vijf kilometer van het einde, ben ik hen voorbij gegaan. De bezetting was dit jaar iets minder zwaar. Het is lang geleden dat ik nog eens won en dat is leuk“, aldus de winnaar. Een andere Bruggeling Dries Leys werd tweede (47:39), Vanthourenhout derde (48:02). Jan Goesaert uit Kortrijk en Nico Dumalin uit Brugge vervolledigden de top vijf.

Bij de dames was de Brugse Isabel Dhaenekynt het snelst in 58:09. De Ierse Amanda Flannery uit Oostende werd tweede op twee en een halve minuut, de Brugse Saida Hollevoet finishte als derde.

De loopwedstrijd stond opnieuw in het teken van het goede doel. Dit jaar was dat de vzw Casa Hagar, het weeshuis in Mexico dat destijds is opgestart door de Rode Duivels. Opvallend was het aantal deelnemers in het speciale wedstrijdshirt. Per deelnemer schenkt sponsor Lampiris een euro aan Natuurpunt, die dit geld investeert in het natuurgebied Wulgenbroeken op de grens van Brugge en Oostkamp.

Organisator Ivan Degrieck was tevreden. “Dit is op organisatorisch vlak de beste editie ooit. Vooral op de halve afstand is er een stijging merkbaar en dat stemt ons tevreden. Ook al omdat het parcours van die wedstrijd eigenlijk niet veel voorstelt, er wordt niet doorheen de binnenstad gelopen.”

Davy Stieperaere koos dit keer voor die halve afstand en won in 17:49, meteen zijn vierde winst in de Brugse Midzomerrun. Zijn partner Lies Deruddere moest dit keer tevreden zijn met een tweede plaats. Zij moest de Duitse Laura Opt Eynde laten voorgaan.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier