Carlos Bacca verlaat Club Brugge voor FC Sevilla

© BELGA
Redactie KW

Carlos Bacca verlaat Club Brugge voor FC Sevilla. Dat maakten beide clubs dinsdag net voor middernacht op hun websites bekend.

Sevilla meldt dat de Colombiaan een contract voor vijf seizoenen tekent (vier volgens Club Brugge). In zijn contract is een afkoopsom van 30 miljoen euro opgenomen.

7 miljoen euro

Eerder op de dag meldde Brugge al dat het op het oefenkamp in het Engelse Manchester het bezoek kreeg van een delegatie van Sevilla. Club had eerder een bod geweigerd, maar de Spanjaarden kwamen nu met een “aanvaardbaar” bedrag. Volgens Spaanse media verhoogde Sevilla zijn bod van 5 naar 7 miljoen euro.

Droom

“Dit is werkelijk een droom die uitkomt. Toen ik naar Europa kwam, was het om ooit in de Primera Division te spelen. Ik zou dan ook bijzonder ontgoocheld geweest zijn, mocht deze transfer niet gelukt zijn”, reageerde Bacca op de site van Club.

Profvoetballer van het Jaar

Bacca speelde slechts anderhalf seizoen voor Club Brugge, dat hem in januari 2012 bij Atletico Junior wegplukte. Afgelopen seizoen werd hij met 25 doelpunten topscorer en werd hij tot Profvoetballer van het Jaar verkozen. Bij Sevilla moet hij de Spanjaard Alvaro Negredo vervangen. Die staat dicht bij een overgang naar Manchester City.

(Belga, foto Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Sport West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier