Burgemeester Brugge teleurgesteld over negatief advies stadiondossier

Redactie KW

Er zijn al enkele reacties binnengelopen op het negatieve advies van de auditeur bij de Raad van State in verband met het stadiondossier in Brugge. De auditeur zegt dat de locatie Chartreuse geen goeie keuze is en dat daar niet goed is over nagedacht, onder meer inzake mobiliteit, ontsluiting en waterbeheersing. Burgemeester Patrick Moenaert is teleurgesteld, Club wacht het arrest af.

“Ik geef toe dat ik teleurgesteld ben, want er is al veel energie gestoken in dit dossier, niet alleen door de stad zelf, maar ook door tal van andere partijen,” zegt Moenaert. “Ik heb volgende week nog een vergadering over dit dossier met het het Regionaal Socio-economisch Comité (RESOC) en dan ook nog met Club en Cercle. Wij dachten dat er door het dossier te verfijnen heel wat euvels waren verholpen. Zo werd het winkelcentrum gereduceerd van 40.000 naar 15.000 vierkante meter. De auditeur heeft daar een andere mening over. Maar ik wil toch eerst de officiële tekst zien.”

Club wacht op reactie

Club Brugge zegt op zijn site akte te nemen van het advies van de auditeur van de Raad van State. “We wachten nu op de reactie van de overheid en op de uitspraak van de Raad van State zelf. Indien de stad en de Vlaamse regering beslissen om de plannen bij te stellen op basis van de opmerkingen van de Raad van State, zullen wij samen met hen bekijken hoe we binnen de lijnen van een eventueel bijgesteld Ruimtelijk Uitvoeringsplan het beste stadion voor de club kunnen realiseren. Uiteraard is het jammer dat het dossier mogelijk twee jaar vertraging oploopt. Maar het is positief dat iedereen het er over eens is dat Club Brugge nood heeft aan een eigen en modern stadion. En dus blijven de ambitie en de plannen behouden om binnen afzienbare tijd in een nieuw stadion te spelen”, luidt het.

(BELGA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier