Bruggeling Pierre De Loof naar WK Roeien voor Junioren in Litouwen

Als enige Belgische Junior werd Pierre De Loof – aangesloten bij de Koninklijke Roeivereniging Brugge vzw (KRB) – door de Koninklijke Belgische Roeibond geselecteerd voor het Wereldkampioenschap Roeien voor Junioren dat van 7 tot 11 augustus plaatsvindt in het Litouwse Trakai. Hij zal er roeien in skiff, een eenmansboot.

Eerder dit seizoen won De Loof op 28 april al het Belgisch juniorkampioenschap voor skiffeurs en de Holland Beker in Amsterdam. Daar won hij trouwens achtereenvolgens zijn reeks, halve finale en finale.

Pierre De Loof is de zoon van Pierre Marie De Loof, die op de Olympische Zomerspelen van Los Angeles 1984 in dubbel met Dirk Crois een zilveren medaille behaalde. Pierre wordt trouwens door Dirk Crois getraind.