Brugge startplaats tweede rit 3-daagse van West-Vlaanderen

Redactie KW

Dinsdag werd het definitieve rittenschema onthuld van de 3-daagse van West-Vlaanderen, waarvan Krant van West-Vlaanderen presenting partner is. Brugge besliste op de valreep om de start van de tweede rit te organiseren. Die wordt op 4 maart gereden.

Eerder raakte al bekend dat een proloog in Middelkerke de rit Kortrijk-Bellegem vervangt als opener van de 3-daagse van West-Vlaanderen, die ook wel Johan Museeuw Classics genoemd wordt, en dat de slotrit start in Nieuwpoort en aankomt in Ichtegem.

Afgelopen vrijdag besliste het stadsbestuur van Brugge om 10.000 euro op tafel te leggen om de tweede rit naar de provinciehoofdstad te halen. “Zo zetten we ons imago van fietsstad nog wat kracht bij”, zegt burgemeester Patrick Moenaert. “Het evenement moet de aanloop vormen naar de traditionele start van de Ronde van Vlaanderen.”

Johan Museeuw is blij dat Brugge op de kar springt. “Met Brugge als startplaats krijgt de 3-daagse meer cachet”, vindt de ex-wereldkampioen.

Na de start rijden de renners via onder meer Kanegem, het dorp van Briek Schotte, de Tiegemberg en Kortrijk naar Bellegem, waar ze nog vier kleine lokale ronden op en rond Bellegemberg moeten afwerken.

Vijfentwintig ploegen krijgen volgend jaar startrecht in de 3-daagse van West-Vlaanderen. “32 ploegen stelden zich al kandidaat om deel te nemen, waaronder de ProTourteams Omega Pharma-Lotto, Quick-Step, AG2R, HTC-Highroad, Katusha, Saxo Bank-Sungard, Vacansoleil en de nieuwe Luxemburgse ploeg van de Schlecks”, somt public relationman Peter Brackez op. Het zal voor Bruggeling Jens Keukeleire dus een aartsmoeilijke klus worden om zijn eindzege te hernieuwen.

Meer hierover vanavond in het nieuws op WTV en Focus vanaf 18 uur en om 22 uur precies. En in Sport West van Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 17 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier