Brilscore in Standard-Club Brugge

Standard en Club Brugge hebben zondag in de eerste topper van de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League 0-0 gelijkgespeeld op Sclessin.

In de eerste helft hadden beide teams enkele kleine mogelijkheden. Carcela vond echter doelman Ryan op zijn weg, een poging van Batshuayi werd in extremis afgeblokt door Mechele en aan de overzijde was diezelfde Mechele dicht bij een doelpunt.

Na rust was vooral Club Brugge het gevaarlijkst. Twintig minuten voor affluiten kopte Duarte op de lat en enkele minuten later moest doelman Kawashima zijn kunnen tonen op een knap schot van Maxime Lestienne. Het bleef 0-0 in een al bij al teleurstellende partij.

Vooraf werd er reikhalzend uitgekeken naar dit duel. Er was de terugkeer van huidig Club Brugge-coach Michel Preud’homme naar zijn ex-team Standard en er was de heisa rond scheidsrechter Alexandre Boucaut. Blauw-Zwart had enkele dagen voor de partij via zijn website al flink wat druk gezet op de ref, door te stellen dat hij in het verleden al enkele malen in de fout gegaan was bij duels van de West-Vlamingen. Boucaut floot echter een foutloze partij.