Bredene blijft startplaats van Handzame Classic

© COGHE GINO
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Bredene en de organisator van Handzame Classic, Bert Pattyn, bereikten een langdurige overeenkomst waardoor de categorie 1.1 wedstrijd nog tot en met 2018 vanuit de kustgemeente zal vertrekken. Handzame blijft de eindbestemming van deze eendagswedstrijd.

“Ik ben blij dat we met onder andere Schepen van Sport van Bredene, Erwin Feys, tot dit akkoord gekomen zijn. Na de evaluatie van afgelopen wedstrijd stond het Staf Versluyscentrum, waar de startpermanentie plaatsheeft, met rood aangestipt”, geeft organisator Bert Pattyn mee. “De accommodatie die we daar hebben is geweldig. Bovendien beschikt de gemeente Bredene over alle logistieke mogelijkheden om de deelnemende ploegen en het publiek in goede banen te leiden. Tot en met 2018 vertrekken wij dus met de Handzame Classic vanaf het Staf Versluyscentrum in Bredene.”

“Drie mogelijke parcoursen”

“Dit jaar noopten de gure weersomstandigheden ons tot het kiezen van een alternatief parcours, maar dat werd meteen een zeer goede leerschool. Daardoor kunnen we nu zelfs terugvallen op drie parcoursen bij slecht weer. Ons hoofdparcours kunnen we hopelijk op vrijdag 21 maart 2014 afwerken. Vanuit Bredene rijden we naar de Oostkust om dan de poldervlaktes, zoals De Moeren, in te trekken. Na de Vidaigneberg, Baneberg en Monteberg wordt koers gezet richting Handzame waar drie plaatselijke ronden volgen van elk 16 kilometer.”

Dit jaar ging de eindzege naar Kenny Dehaes die na de finish ten val kwam, net als Steve Schets de winnaar van de eerste editie in 2011.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier