Bredenaars willen nieuwe voetbalclub FC VG Oostende opstarten

Redactie KW

Bredenaar Kristof Naessens en zijn stiefbroer Steve Duyck smeden plannen om tegen volgend seizoen een nieuwe voetbalclub op te starten, FC VG Oostende. Beide voetbalfanaten betreuren de teloorgang van VG Oostende dat wegens hoog oplopende schulden en een gebrek aan degelijk beleid in vereffening moest gaan.

“In de eerste plaats is er veel interesse en krijgen we positieve feedback op ons project,” zegt Kristof Naessens. “Na de nodige voorstudie via internet en contacten met de Belgische Voetbalbond, met mogelijke sponsors, trainers, ex-bestuursleden en spelers, hebben we besloten om door te gaan. Belangrijk is dat we ook over speelvelden en een kantine kunnen beschikken en daarvoor hebben we aangeklopt bij Arne Deblauwe, de schepen van Sport in Oostende. We hebben gevraagd of er een mogelijkheid bestaat om de VGO-kantine en twee velden ter beschikking te krijgen op de Schorre. De terreinen van het Mispelveld zijn niet meer beschikbaar. Die worden verkaveld. De schepen kon ons niet direct antwoorden. Zoiets moet beslist worden in de gemeenteraad. De schepen heeft ons wel beloofd dat hij, in het kader van een nieuw beleidsplan voor jeugdopleiding, zal rekening houden met ons projectvoorstel.”

Starten in april

Het duo Naessens-Duyck wil tegen april orde op zaken bij de BVB en zal, indien positief advies, starten met één of twee jeugdploegen, een eerste ploeg in vierde provinciale. “De respons is zeer groot en de basis oor een nieuwe jeugdwerking en een eerste ploeg is al gelegd. Iedereen, spelers, trainers, medewerkers die willen aansluiten, of willen terug keren naar ‘t Vegeetje, zijn welkom. De eerste vijf jaar zijn we verplicht om onder een andere naam te werken zoals ‘FC Voetbalgenootschap Oostende’, maar nadien kunnen we weer overschakelen naar het vertrouwde VG Oostende, dat nog veel fans telt in Oostende en omgeving. We geloven in ons project. VG Oostende mag niet verloren gaan!”

Op de foto zien we Kristof Naessens en Steve Duyck bij de inkom van de VGO voetbalvelden op De Schorre

(FRO)

Voor info: Kristof Naessens – 0498/ 84 77 91 – kristof.naessens1@pandora.be Steve Duyck – 0478 / 64 95 58 – duyck.steve@hotmail.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier