Bram Louwije wint meteen in Bundesliga turnen

Redactie KW

Gymnast Bram Louwije heeft met het Duitse team Siegen meteen gewonnen in de Bundesliga. Team Siegen haalde het makkelijk van zijn tegenstander.

Drie weken op rij mag de Vlamertingse topgymnast Bram Louwije aantreden voor de Ieperse zusterstad Siegen (Duitsland) om er het turnteam te versterken tijdens de Bundesliga. De Bundesliga is een ploegenwedstrijd tussen alle clubs uit het noorden van Duitsland. Per wedstrijd strijden twee clubs om het beste teamresultaat. De ranking is vergelijkbaar met een voetbalwedstrijd, de kampioensploeg strijdt dan tegen de kampioen uit het zuiden. Uiteraard kun je in het turnen geen goals scoren maar de punten worden bepaald in een onderling duel per toestel. Je krijgt bijvoorbeeld 1 punt als je je tegenstander op minder dan een half punt achter je laat, kan je een kloof van 2 punten tot 6 punten turnen dan krijg je in de ranking een 5.

Na het eerste toestel de vloer gingen beide teams met een gelijke stand richting paard met bogen. De jongens uit Koblenz bleken hierbij niet zo stabiel en het team uit Siegen kon hier de kloof slaan. Bram zorgde hier trouwens voor de eerste vijf punten. Ook op brug en rek kon Bram Siegen telkens vijf punten toedienen, op sprong sprokkelde hij er vier. Op ringen moest hij zijn collega laten voorgaan met 2 punten.

Het team uit Siegen eindigde met een mooie score van 56 punten tegenover 26 punten van de thuisploeg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier