Bram Louwije (Turnkring Vlamertinge) kan zich niet plaatsen voor Olympische Spelen

Bram Louwije van Turnkring Vlamertinge.
Redactie KW

Op zaterdag 16 april turnde het Team Belgym jongens op het testevent in Rio voor een van de vier laatste tickets voor de Olympische Spelen.

Het Belgische mannenteam is zevende geëindigd op het olympisch testevent turnen van zaterdag in Rio de Janeiro, en kon zich dus niet plaatsen voor de Olympische Spelen. Het Team Belgym, dat op het voorbije WK zeventiende werd, behaalde op het testevent 342.534 punten, een recordscore voor de ploeg. “Het team werkte een quasi foutloze wedstrijd af, de doelstelling (341 punten turnen) werd behaald en slecht één fout werd meegenomen in de totaalscore”, zo klinkt het op de website van de GymnastiekFederatie Vlaanderen (GymFed).

Maxime Gentges (GC Malmedy) behaalde een score van 85.498 punten, Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport) 84.631, Daan Kenis (Turnclub De Eik Lommel) 83.807, en Bram Louwije (Turnkring Vlamertinge) 83.798.

Duitsland, Oekraïne, Nederland en Frankrijk plaatsten zich voor de Olympische Spelen. Japan, China, Groot-Brittannië, Rusland, de Verenigde Staten, Zwitserland, Brazilië en Zuid-Korea plaatsten zich eerder al rechtstreeks op het WK 2015 in Glasgow.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier