Bouwvergunning voor tijdelijke tribune en cameraplatform KV Oostende goedgekeurd

Redactie KW

Door de goedkeuring van beide vergunningen, staat KV Oostende opnieuw een stap dichter bij Eerste Klasse ‘, reageert Schepen Bart Tommelein (Open Vld).

De promotie van KV Oostende naar eerste nationale betekent dat er in het Albertpark flink geïnvesteerd moet worden. De huidige Tribune B is aangetast door betonrot waardoor een nieuwe tijdelijke tribune noodzakelijk is. Bovendien is het voorzien van 8000 plaatsen in het stadion verplicht. Schepen Tommelein: ‘Op het schepencollege van maandag 1 juli beslisten we de bouwaanvraag voor de tijdelijke tribune goed te keuren. Daarvoor zal de bestaande mindervalidentribune en fanshop worden afgebroken”.

Andersvaliden

De tribune zal zich naast Tribune A bevinden en bevat een zone waar andersvaliden plaats zullen kunnen nemen. In totaliteit zal het stadion hiermee over 8.075 plaatsen beschikken. Ook de verhardingen zullen zo worden aangelegd dat alle hellingen en afstanden voldoen aan de geldende normen. Tot slot werd ook de vergunning voor het tijdelijk cameraplatform op het Albertparkstadion goedgekeurd. Het platform zal dienen om de televisieverslaggeving van de wedstrijden te realiseren.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier