Bosniër Darije Kalezic nieuwe trainer SV Zulte Waregem

Redactie KW

(UPDATE) Zulte Waregem heeft amper twee dagen na het gedwongen vertrek van Hugo Broos al een opvolger. De Bosniër Darije Kalezic (41) wordt de nieuwe coach, hij was het voorbije jaar trainer bij De Graafschap in Nederland.

Kalezic loodste promovendus De Graafschap afgelopen seizoen naar een veilige 14de plaats in de Nederlandse Eredivisie nadat hij twee seizoenen geleden de titel behaalde met de club in de Jupiler League, de Nederlandse tweede klasse. Zijn contract werd er echter niet verlengd, naar verluidt vanwege zijn voorkeur voor verdedigend voetbal. Kalezic staat ook voor discipline, op én naast het veld. Hét profiel dat het Esseveebestuur zocht met de kleedkamerproblemen van de laatste maanden in het achterhoofd. De Bosniër brengt ook z’n assistent Peter Boeve mee.

Nederlandse taal machtig

De in Zwitserland geboren Bosniër speelde als verdediger meer dan 100 competitiewedstrijden voor RKC Waalwijk. Bij De Graafschap sloot hij zijn actieve carrière als voetballer af en was er achtereenvolgens trainer van het tweede elftal en assistent-coach. In februari 2009 nam hij bij de A-ploeg het roer over van de ontslagen Henk van Stee. Kalezic is al meer dan vijftien jaar bij onze noorderburen actief en is dus de Nederlandse taal machtig. Daar wordt Kalezic geloofd om zijn vakkennis en tactische invloed op wedstrijden.

Van Superboeren naar Waregemse Boeren

De opdracht van de nieuwe coach bij Essevee voor volgend seizoen is duidelijk: meedoen voor de dure plaatsjes in de top zes om voor de tweede keer in drie seizoenen play-off 1 te spelen.

Leuk gegeven: de bijnaam van De Graafschap luidt ‘de Superboeren’. Vanaf nu mag Kalezic de Waregemse Boeren voetbalbeschaving bijbrengen.

(JV/FV)

Meer in het journaal van Focus-WTV. Meer ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier