Boksgala op 1 november in Izegem dit jaar met wisseltrofee Jean-Pierre Coopman

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Op 1 november wordt er gebokst in Izegem, een traditie die ook dit jaar in ere wordt gehouden. Nieuw is dat vier boksers strijden om de wisseltrofee Jean-Pierre Coopman.

Het Izegemse boksgala kent als organisatie een nieuwe impuls. Herbert Herreman vervoegt de rangen, hij vormt nu een duo met Rudi Compernol. Die laatste stond de jongste 14 jaar al mee aan de zijde van Luc Joye mee in voor de organisatie. Luc Joye verleent verder zijn medewerking, maar iets meer vanop de achtergrond.

Opvallend dit jaar in de programmatie is de wisseltrofee Jean-Pierre Coopman. Vier boksers beslissen voor de pauze in twee kampen wie na de pauze de finale mag boksen. “Het gaat om kampen van maximaal vier ronden, ze vliegen er dus meteen in,” zegt Compernol. “We hebben vier jonge, evenwaardige boksers geselecteerd.”

Ook de broers Laurens en Sebastiaan Steen (Oostende) komen in de ring. Na de finale van de wisseltrofee Jean-Pierre Coopman staan met duels tussen Tarik Madni versus Steve Jamoye en Sasha Yengoyan tegen de Let Sergejs Malcevs nog twee elitekampen op het programma.

(WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier