Boksen – Vandekerckhove klopt Nazarian in Ruddervoorde

Redactie KW

Op de kersverse boksmeeting van Ruddervoorde heeft Kobe Vandekerckhove een grote stap richting Belgisch titelgevecht gezet. Hij klopte Erik Nazarian op punten.

Bij de weging bleek dat Erik Nazarian zes kilo teveel woog. even hing de kamp aan een zijden draadje, maar Kobe Vandekerckhove ging toch akkoord. Er stond dan ook heel wat op het spel, want de winnaar mocht rekenen op een Belgisch titelgevecht tegen Jurgen Haeck.

Toch nam Vandekerckhove een risico, want na een ongeval met zijn koersfiets was hij pas opnieuw aan het trainen, en hij zt in een rumoerige periode na zijn overstap naar Filip Tampere in Lichtervelde. “Ik ben daar in een leuke bende terchtgekomen, waar ook hard wordt gewerkt.Ik ben daar zeer tevreden over.”

De kamp kende nog wat extra pigment door de rivaliteit tussen de twee, het zijn niet meteen vrienden. Niet verwonderlijk dus dat het 1200-koppige publiek een pittig gevecht kreeg voorgeschoteld. In de tweede ronde nam Vandekerckhove even de leiding in het gevecht. Hij dwong Nazarian in de touwen, maar echt pijn doen was er niet bij. De Brugse Armeniër was er wel door geprikkeld, en in ronde drie begon hij als een razende. Even ging het zelfs de richting van een straatgevecht uit. De scheids moest teveel stilleggen wegens klemmen, en te laag inkomen.

Toch kon de kamp boeien, want beide boksers gaven het maximum, en beiden scoorden ook punten. We stevenden af op een match nul, tot Nazarian opeens een slipper maakte, en op de knieën ging. Hij besefte dat hij daarna nog meer het initiatief zou moeten nemen, maar dat kwam er niet echt uit.

De scheidsrechters gaven uiteindelijk de overwinning aan Kobe Vankerkhove.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier