Bojan Jorgacevic tekent contract bij Club Brugge tot 2016

© BELGA
Redactie KW

VIDEO UPDATE – Club Brugge heeft dinsdag zijn nieuwe doelman Bojan Jorgacevic voorgesteld. De 29-jarige Serviër, zeven keer international, komt over van rivaal AA Gent. Hij tekende een contract tot 2016 en krijgt het rugnummer 39.

Club Brugge zal waarschijnlijk niet tot de winterstop moeten wachten om Jorgacevic op te stellen. Officieus kreeg de club van het Uitvoerend Comité de bevestiging dat de doelman meteen inzetbaar is. Brugge zou daarmee van een uitzonderingsmaatregel profiteren omdat Sven Dhoest lange tijd out is met een knieblessure. De stadsderby van zondag 20 november tegen Cercle kan de eerste wedstrijd in het shirt van Brugge worden voor Jorgacevic.

Keuze mee bepaald door vrouw

Jorgacevic kon ook naar het Turkse Gençlerbirligi, maar wil voor zijn gezin in België blijven. “Mijn vrouw wil niet verhuizen. Mijn dochters spreken inmiddels ook al perfect Nederlands en willen ook niet weg. Daarom heb ik voor een grote Belgische club gekozen.” De beslissing om naar aartsvijand Brugge te verkassen zal wellicht niet bij alle supporters van AA Gent in goede aarde vallen. “Toch hoop ik op hun sportiviteit. Ze hebben me vijf jaar gesteund en ik heb hen het beste van mezelf gegeven. Hopelijk begrijpen ze mijn beslissing.”

11 februari: Club Brugge-AA Gent

11 februari 2012 wordt alvast een speciale dag voor Bojan Jorgacevic. Club Brugge speelt dan op AA Gent. “Maar ik kan je verzekeren dat ik voor iedere andere wedstrijd even hard gemotiveerd zal zijn. Ik ga altijd voor mijn club door het vuur”, zegt de Servische doelman op de website van zijn nieuwe club. “Ik droomde ervan om ooit voor een topclub te kunnen spelen, vandaag komt die droom uit. Club Brugge biedt zijn spelers heel wat en heeft voldoende kwaliteiten om mee te doen voor de prijzen. Ik wil er iets moois van maken. De concurrentie is hier groter, maar dat maakt je alleen maar beter. Hoe meer je uitgedaagd wordt om je niveau op te krikken, hoe groter de kans dat je 20 tot 30 procent beter gaat presteren. Ik ben klaar voor de nieuwe uitdaging. Het knieprobleem waarmee ik heb geworsteld, behoort tot het verleden. Natuurlijk voel ik soms nog wat pijn, maar dat is normaal. Een keeper zonder pijn is geen keeper.”

Jorgacevic speelde sinds 2007 voor AA Gent. Voordien stond hij in eigen land bij RAD Belgrado (2001-2002 en 2003-2007) en Dinamo Pancevo (2002-2003) onder de lat. Bij Gent had hij nog een contract tot 2013.

Bojan Jorgacevic tekent contract bij Club Brugge tot 2016

Bekijk hier de reportage

(Belga/BS)

Meer hierover in de journaals van FOCUS en WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier