BM Waregem door eersteklasser Okapi Aalstar uitgeschakeld in basketbalbeker

Tweedeklasser BM Waregem is er niet in geslaagd om te stunten tegen Okapi Aalstar, de leider in de hoogste basketbalklasse. De Oost-Vlamingen verlieten sporthal De Treffer met een 70-95-zege in de 1/8ste finale van de Belgische beker.

Waregem, dat door het niveauverschil met 5 punten voorgift aan de partij begon, greep een slap gestart Aalstar meteen bij de keel en liep via 10-0 uit tot 22-6. Op het einde van het eerste quarter had Aalstar al tot 25-17 gemilderd. Bij 27-27 kwam het voor het eerst langszij en ging de rust in met 2 punten voorsprong: 42-44.

Na rust kon Okapi lang geen beslissende kloof slaan. Een verdienstelijk Waregem, dat zich meermaals furieus toonde over de arbitrage, klampte aan tot 63-69 op het einde van het derde quarter, maar in de laatste tien minuten liepen de bezoekers verder uit.

Dubbel gevoel voor Steinbach

Eén thuisspeler zal met een verschrikkelijk dubbel gevoel zitten na deze nederlaag: Arne Steinbach. Hij speelt in een zogenoemd dubbele affiliatie voor zowel Waregem als de Ajuinen. De bekermatch werkte hij af in Waregems shirt, nog altijd zijn hoofdploeg.