Blue Cats Ieper winnen overtuigend van Waregem

In de eerste klasse van het basketbal bij de vrouwen zijn de playoffs stilaan in zicht. Met nog twee wedstrijden te gaan in de reguliere competitie manifesteert Ieper zich stilaan als outsider voor de finale. Ieper won gisteren overtuigend van rechtstreekse concurrent Waregem met 86-61.

Waregem vernam deze week dat zijn sterkhouder Nele Deyaert zwanger is en straks de playoffs zal moeten missen. Tel daarbij nog enkele blessures en de ploeg van Filip Wintein komt verzwakt aan de opworp. Ieper heeft weinig medelijden en grijpt de bezoekers meteen naar de keel. Emma Meeseman en Jasmina Rosseel werken af aan 100%. Na 5 minuten staat het maar liefst 17-2 in het voordeel van Ieper. Waregem schakelt over naar een zoneverdediging maar veel helpt het niet. Na het eerste kwart staat het 28-7. Ook in het tweede kwart stoomt Ieper door. Sien Devliegher met de verre driepunter. 39-9.

86-61

Waregem is onherkenbaar. Enkel Jana Raman houdt het hoofd enigszins boven water. 42-13 bij de rust. Wedstrijd gespeeld. De bezoekers spelen iets beter in de tweede helft. Julie Vanloo in het derde kwart en Lien Delmulle in het vierde beperken de schade. Maar echt veel dichter komen ze niet want op moeilijke momenten zijn er bij Ieper altijd Rosseel en Meesseman. De Blue Cats behouden altijd een veilige kloof. Lisa Foucart legt de 86-61 eindstand vast. Waregem krijgt een mentale tik zo vlak voor de playoffs. Een eindronde die zonder Deyaert een moeilijke opgave wordt.