Blue Cats Ieper winnen eerste finaleduel

Redactie KW

De Blue Cats Ieper hebben een grote stap gezet richting eerste landstitel. Het won de eerste finalewedstrijd van Kangoeroes-Boom met 81-67.

Emma Meesseman was de grote bezielster van de Ieperse overwinning. Zij scoorde maar liefst 30 punten, plukte daarbij nog eens 18 rebounds, en deelde ook nog 4 assists uit, goed voor een onwaarschijnlijke evaluatie van 55.

Boom liep tegen een nerveus Ieper nochtans 6-16 uit, en na een kwart zag het er bij 19-26 benard uit. Emma Meesseman, telkens goed bediend door Sien Devliegher luidde de remonte in, bij de rust was het verschil nog drie punten, 41-44.

In het derde kwart versmachtten de Blue Cats de Kangoeroes met een 14-2 tussenspurt. Boom viel compleet stil, ondanks een sterke wedstrijd van Ann-Sophie Strubbe, die volgend jaar voor Waregem uitkomt. Op het einde van het derde kwart staat het wel 66-52. De Ieperse machine valt niet meer stil, en zo winnen de Blue Cats de eerste wedstrijd in de finale met 81-67.

Volgende zaterdag staat het tweede duel op het programma in Boom. Een eventuele derde wedstrijd wordt ook in Boom gespeeld, op woensdag 25 april.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier