BK wielrennen eerstejaarsnieuwelingen – Enzo Wouters is de snelste

Redactie KW

Enzo Wouters is de nieuwe Belgische kampioen bij de eerstejaarsnieuwelingen op de weg. In een massaspurt nam de man uit Olen met gemak de maat van Dennis Delmotte en Senne Leysen.

“Met dank aan de ploegmaats van DJ Matic Kortrijk”, aldus de laureaat. “Een hele wedstrijd hebben ze me uit de wind gezet en hebben ze de aanvallers nooit te ver weg laten rijden. In de laatste van tien ronden zaten ze met drie voor mij. Met Wiebren Plovie, Emiel Planckaert en Lowie Bral voor mij mocht het niet meer mislukken. In feite begonnen we allemaal gelijktijdig aan de eindspurt. Maar ik hield me wel aan de linkerkant zodat ze in de wind moesten als ze me voorbij wilden. Uiteindelijk won ik toch gemakkelijk met meer dan een lengte voorsprong”.

“Nadat ik eerder al zeven wedstrijden gewonnen had waaronder toch de GP Herman Vanspringel en een rit in de Haspengouw Tour was ik de gedoodverfde favoriet om het waar te maken. Maar een kampioenschap moet toch altijd gereden worden. Zo hebben de renners van DCM-GB Vorselaar zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden. Ze hebben meerdere keren aangevallen. Maar nog eens: ik kon rekenen op een sterke ploeg”.

De man die de grootste voorsprong bij elkaar kon trappen, was Wiebren Plovie: twintig seconden. In de eindfase volgden daarna nog prikken van Vincent Peeters, Arne Bosmans, Wouter Persoon en Angelo Van den Bossche. In de sprint liet Wouters zien dat hij de snelste van het peloton is.

(BRON: BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier