BK Veldrijden – zilver voor Vantornout

Redactie KW

Sven Nys is in Oostmalle voor de zevende keer Belgisch kampioen geworden. Klaas Vantornout werd knap tweede, man-van-de-wedstrijd Sven Vanthourenhout moest tevreden zijn met plaats zeven.

Sunweb-Revor kwam aan de start met een plan. Kenneth Vancompernolle dook als eerste het veld in, en effende zo het pad voor Sven Vanthourenhout. Die ging er samen met Tom Meeusen vandoor, de rest volgde op een vijftiental seconden. Vanthourenhout moest alleen verder, na een slipper van Meeusen. De Beernemnaar was sterk, want zelfs Niels Albert kon de groep geen seconde dichterbij brengen, terwijl Sven Nys ook al tegen de vlakte was gegaan.

Toen Nys weer aansloot, begon het rijk van Vanthourenhout te wankelen. Zeker ook omdat de twee Fidea’s Rob Peeters en Tom Meeusen constant druk bleven zetten. In de voorlaatste ronde kregen we zo vijf leiders : Vanthourenhout, Peeters, Meeusen, Vantornout en Nys.

Het was wachten op het volgende foutje, en het was Rob Peeters die het slachtoffer werd. De neef van Fitte was niet de enige, want de twee Sunwebs werden ook opgehouden, Nys was gaan vliegen.

Vanthourenhout leek op weg naar het podium tot hij hard tegen de nadarafsluiting ging, en zijn droom aan diggelen zag gaan. Met een zevende plaats werd hij karig beloond. De titel was voor Nys, Klaas Vantornout pakte zijn tweede BK-zilver. Dieter Vanthourenhout werd nog knap vijfde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier