BK rally: De terugkeer van Pieter Tsjoen en de Ford Focus WRC

Redactie KW

Na een lange rustperiode herneemt het BK Rally dit weekend de activiteiten in Roeselare met de Omloop van Vlaanderen, de zesde manche. Patrick Snijers staat aan de leiding van het kampioenschap met 45 punten, maar de vier achtervolgers kunnen dat verschil nog goedmaken. Het is dan ook duidelijk dat het er spannend aan toe zal gaan op en rond de smalle en hobbelige West-Vlaamse wegen.

De affiche van de Omloop van Vlaanderen zorgt alvast voor een grote verrassing, want Pieter Tsjoen en Eddy Chevaillier zijn terug van de partij. Zowat een jaar nadat hij besloot de helm aan de haak te hangen, komt de Vlaamse zakenman-rijder even terug op zijn beslissing en kruipt hij achter het stuur van de Ford Focus WRC waarmee hij in het verleden heel wat wedstrijden van het BK domineerde. In Roeselare gaat het duo Tjsoen-Chevaillier voor de overwinning.

Tsjoen is niet de enige man van de streek met ambities. Zo zullen ook Bernard Munster en Paul Lietaer aan de start verschijnen in potente Subaru’s Impreza WRC. Daarnaast zijn er nog titelpretendenten Hubert Deferm rijdt met de vertrouwde Subaru Impreza WRC en Melissa Debackere zit achter het stuur van de Toyota Corolla WRC. Veel zal afhangen van de weersomstandigheden. Afhankelijk van droge of vochtige wegen zullen we meer weten over het potentieel van de Porsches GT3 van Patrick Snijers en Tim Van Parijs of de Polo Super 2000 van Bernd Casier.

Er zijn ook heel wat deelnemers van het Belgian Historic Rally Championship die naar de Omloop trekken en zij krijgen het gezelschap van een pak Britse concurrenten. In de Omloop van Vlaanderen wordt tevens de 4e manche van de Ford Fiesta Sporting Trophy verreden.

De 6e manche van het BK gaat op zaterdag van start om 9u30. Vijf klassementsproeven worden drie keer afgewerkt om na 149 km tegen het uurwerk omstreeks 21u50 uur te finishen.

Zondag staan er vier proeven en drie omlopen op het programma, goed voor 94,17 km. Aankomst om 16u30. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier