Björn Vleminckx naar Club Brugge

Redactie KW

Club Brugge heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Björn Vleminckx. De 25-jarige spits tekende een contract voor vijf jaar en komt over voor 3,3 miljoen euro van het Nederlandse NEC. Hij scoorde dit seizoen al 18 doelpunten.

Club Brugge is bezig met zich te versterken naar volgend seizoen toe. Na de Zweedse verdediger Stenman van FC Groningen, haalde het nu Björn Vleminckx terug naar België. De 25-jarige spits stond al langer op het verlanglijstje van de club nadat de Belg furore maakte in Nederland en met 18 doelpunten de topschutterstand aanvoert. Vrijdag werd de transfer tijdens de “Nacht van Blauw-Zwart” in het Cursaal van Oostende bekend gemaakt. Club Brugge betaalde 3,3 miljoen aan NEC en liet Vleminckx een contract van vijf seizoenen tekenen.

“Ik weet dat NEC twee jaar geleden een recordbedrag voor mij heeft neergeteld. Ik ben dan ook heel erg blij dat ik met deze transfer kan laten zien dat dit vertrouwen juist is geweest. Ik hoop dat ik het huidige seizoen op een mooie manier kan afsluiten en bovenaan de topscorerslijst te staan op het einde van deze competitie”, zegt Björn Vleminckx.

“In Brugge willen ze opnieuw het club van enkele jaren geleden worden. Hun manier van werken heeft me overtuigd. Ik zal me 200 procent geven en hopelijk belangrijk worden voor de ploeg. Ik hoop samen met Club Brugge opnieuw voor de prijzen te voetballen. De keuze om hier te tekenen was niet moeilijk. Het plaatje klopte perfect.” (SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier