Bergen vloert Oostende met 68-69 in het basketbal

BC Oostende heeft zich in eigen huis laten verrassen door Bergen. In een felbevochten partij gaf BCO in de tweede helft een tienpuntenkloof uit handen. Oostende blijft wel op kop van de klassering , maar mist de kans om één van de concurrenten in de strijd om pole-positie voor de playoffs definitief uit te tellen.

Oostende bouwde in de eerste helft een kleine voorsprong uit. Dit had de thuisploeg vooral te danken aan zijn bankzitters. Salumu en Serron vielen sterk in. De Oostendse bank scoorde 21 van de 35 punten in de eerste helft. Bij de rust stond Oostende 35-28 voor. Bergen halveerde de kloof na de rust en dat zorgde voor nervositeit bij de thuisploeg. De bank kreeg een technische fout, tot grote ontevredenheid van coach Gjergja. Dankzij een paar vrije worpen kwam Bergen terug op gelijke hoogte. In het vierde kwart werd Wes Wilkinson wakker bij Oostende. De Amerikaan bracht zijn ploeg opnieuw 5 puntjes voor. Maar Bergen weigerde de handdoek te gooien. Ronell Taylor profiteerde van het gebrek aan rebounding bij Oostende. Dankzij Taylor kwam Bergen voor het eerst in de partij op voorsprong met 64-65. Lojeski en Stojic beleefden niet hun beste avond en dus moest de ervaren Djordjevic het oplossen. Djordjevic zorgde met een driepunter voor 68-66.Oostende verzuimde dan om het af te maken en zo kon Bergen nog een ultieme aanval opzetten. Het volledige thuispubliek schreeuwde om een loopfout van Wallace, maar Randle mocht toch aanleggen en scoorde. 68-69. Oostende zocht nog de ultieme score, maar Djordjevic miste. Bergen won met het kleinste verschil.