Benidorm Bad (4) : Philippe Debeaussaert is voorzitter van de ‘Club Bruggefans in Europa’

Redactie KW

Zestien jaar geleden belandde Harelbekenaar Philippe Debeaussaert aan de Costa Blanca. Al sinds zijn kinderjaren is hij onvoorwaardelijk supporter van Club Brugge en in 2008 ging hij met ‘Club Bruggefans in Europa’ van start. “Hopelijk komt Club volgende zomer naar hier op stage”, droomt hij hardop.

Philippe Debeaussaert (52) liet in 1994 hebben en houden achter om in Spanje letterlijk van nul te herbeginnen. “Ik heb jaren in de horeca gewerkt”, start Philippe zijn verhaal. „Zo had ik een tijdlang een café-restaurant in Izegem en dat was hard werken. Zoals iedereen die veel -nachtelijke- uren draait, had ook ik nood aan zo nu en dan wat vakantie. Zo kwam ik voor het eerst in Calpe terecht en ik viel onmiddellijk als een blók voor de charme van het stadje en de omgeving.”

Geen problemen om alles vaarwel te zeggen

„Toen heb ik een grote beslissing genomen: ik zou alles achterlaten in België en in Calpe volledig opnieuw van start gaan. Ik had er echt geen problemen mee om alles en iedereen vaarwel te zeggen. Toen ik hier aankwam, ging ik wel onmiddellijk op zoek naar een job. Ik moest tenslotte ook eten, hé”, gaat hij verder. „Ik heb enkele jaren in restaurantjes in de streek gewerkt, maar uiteindelijk heb ik een eigen zaak opgestart in Villajoyosa, in 2004.” Tot 2007 bleef Philippe een zaak draaiende houden.

Al 35 jaar Club Bruggesupporter

Ondanks het feit dat Philippe zijn geboorteland grotendeels afzwoer, blijft hij Belg en (West-)Vlaming in hart en nieren. „De cultuur en mentaliteit ben ik zeker niet kwijt”, glimlacht hij. „Zo ben ik al 35 jaar verwoed Club Bruggesupporter.” Gaandeweg kwam Philippe in contact met andere geëmigreerde West-Vlamingen wier hart voor Blauw-Zwart klopte. „Samen met Björn Van Dierendonck groeide het idee om een eigen supportersclub uit de grond te stampen en op 14 september 2008 was de oprichting van ‘Club Bruggefans in Europa’ een feit.”

Met drie bussen naar Valencia

„Na twee jaar tellen we maar liefst 225 leden en zijn we door Club Brugge officieel erkend. Als enige fanclub buiten België, toch een hele eer.” De Spaanse Clubfans proberen zoveel mogelijk samen de resultaten van hun favoriete team te volgen. „We hebben het geluk gehad dat Club Brugge de afgelopen twee seizoenen twee keer tegen Valencia moest spelen. Vorig seizoen trokken we zelfs met drie stampvolle autobussen naar Valencia om onze helden aan te moedigen.”

(PHV)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 6 augustus 2010

>> Meer info over de fanclub : www.clubbruggeineuropa.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier