Beloften Michael Vanthourenhout en Gianni Vermeersch op podium in Ruddervoorde

Redactie KW

De Nederlander Mathieu Van der Poel heeft de Superprestigecross voor beloften in Ruddervoorde op zijn naam geschreven. Van der Poel, een maand geleden nog wereldkampioen op de weg bij de juniores, liet de West-Vlamingen Michael Vanthourenhout uit Wingene en Gianni Vermeersch uit Klerken achter zich.

Michael Vanthourenhout (BKCP-Powerplus) kon best leven met zijn tweede plaats. “Ik voelde dat ik de derde sterkste in koers was, maar door de pech van Wout Van Aert kon ik nog tweede worden. Van der Poel kloppen is natuurlijk niet evident. In Ronse was hij de sterkste, terwijl ik op de Cauberg won. Momenteel sta ik heel goed geklasseerd in de drie regelmatigheidsklassement. We zien wel hoe het de komende weken evolueert.”

Ook Gianni Vermeersch was tevreden met zijn tweede podiumplaats van het weekend. Gisteren eindigde de belofte van Sunweb-Napoleon Games nog als tweede in de Wereldbekermanche in Tabor. “Ik voelde meteen dat ik niet zo goed hersteld was na gisteren. Iemand als Mathieu reisde met het vliegtuig terug, terwijl ik met de bestelwagen van mijn ouders moest terugkomen. Ik koos ook verkeerde tubes, omdat de ondergrond in vergelijking met de opwarming helemaal anders lag.”

Jens Vandekinderen 6de: “Goed herstel van Tabor.”

Jens Vandekinderen (Telenet-Fidea) uit Torhout eindigde in eigen streek als 6de, daags na zijn 16de plaats in de Wereldbekermanche in Tabor. “Ik miste mijn start door een valpartij, maar kon daarna samen met David Van der Poel een mooie strijd leveren. Alleen spijtig dat ik in de laatste passage door de zandbak een foutje maakte. Ik ben blij dat ik goed hersteld was van Tabor.”

Nicolas Cleppe 16de: “WB-selectie is voorlopig te hoog gegrepen.”

Nicolas Cleppe (Telenet-Fidea) uit Ingelmunster werd 16de. “Ik reed een tijdje rond de 10de plaats, maar zakte nog wat terug. Ik voelde me goed. Alleen spijtig dat ik een verkeerde tubekeuze maakte en mijn pedalen iets te vast zaten. Daardoor moest ik telkens weer gaten dichtrijden, iets wat ik in de finale bekocht. De komende maanden wil ik me als eerstejaars laten gelden in het A-circuit. Een WB-selectie is voorlopig te hoog gegrepen. Het niveau ligt erg hoog.”

Jonas Degroote (Vistamedia Hamme) uit Zillebeke en Berne Vankeirsbilck (Asfra Racing Team) uit Harelbeke werden respectievelijk 23ste en 24ste. (TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier