België moeizaam voorbij thuisland Denemarken op EK volleybal

De nationale volleybalploeg heeft zich gekwalificeerd voor de tweede ronde van het EK na een 3-1-zege tegen Denemarken.

De Red Dragons begonnen beter aan de wedstrijd dan gisteren tegen Wit-Rusland. Bij een 14-19-voorsprong lieten ze thuisland Denemarken echter helemaal in de wedstrijd komen. Vijf opslagmissers zorgden ervoor dat de Denen, met Mads Ditlevsen van Precura Antwerpen op het veld, hun eerste set van dit EK pakten met 25-23.

De tweede set startte uitstekend met twee aces van Roeselarenaar Matthijs Verhanneman. De Denen bleken echter een stuk sterker dan in de European League, toen België viermaal vlot met 3-0 won. België won na een spannende eindfase met 25-23.

In de derde set kwamen de Red Dragons geen moment in de problemen. Met Torhoutenaar Stijn Dejonckheere in het achterveld werd het vlot 25-16.

De vierde set was een ware thriller. De Denen bouwden een comfortabele 17-12-voorsprong uit en hadden bij 24-21 meerdere setballen. België bleef echter kalm en werkte de Deense kansen één voor één weg. Na een discutabele technische fout van de thuisploeg was de partij afgelopen bij 28-26.

Dankzij de twee overwinningen zijn de Belgische mannen al zeker van de tweede ronde. Zondag om 18 uur spelen ze tegen Italië voor groepswinst. De winnaar van die partij mag rechtstreeks naar de kwartfinale.