Belgian Lions winnen oefenmatch tegen Groot-Brittannië in Kortrijk

Redactie KW

De Belgian Lions, de nationale basketbalploeg, heeft in Kortrijk een oefenwedstrijd gewonnen van Groot-Brittannië. De Lions, die zich in augustus willen kwalificeren voor het volgende Europese Kampioenschap, domineerden de partij van begin tot einde. Al moet het wel gezegd dat de Britten, die vanaf volgende week aantreden op de Olympische Spelen, enkele van hun beste spelers aan de kant lieten.

Luol Deng is de absolute ster bij Groot-Britannië. Deng speelt in de NBA bij de Chicago Bulls. Maar helaas voor de meer dan 1000 toeschouwers in Kortrijk, Deng heeft geen zin om te spelen en blijft 40 minuten lang aan de kant. Ook in een interview heeft hij geen zin. En Groot-Britannië zonder Deng, dat scheelt een serieuze slok op de borrel, de Britten worden in de openingsfase onder de voet gelopen door de Belgen. Driepunters van Tabu en Sam Van Rossom brengen de stand na vijf minuten op 14-2.

Attractief basket

De sterk verjongde Lions spelen fris en attractief basket. Niels Marnegraeve, één van de nieuwe namen in het team van Eddy Casteels, hier met de knappe score en de bonus. Bij de rust staan de Belgian Lions al 15 punten voor: 39-24. Groot- Brittanië mag als gastland deelnemen aan het Olympisch tornooi maar op basis van deze oefenpartij zal het daar weinig potten breken. Pops Mensah-Bonsu is zowat de enige die het hoofd boven water kan houden.

De tweede helft is wat minder qua niveau, de Belgen zijn veel te sterk voor de Britten. In de slotminuten zorgen uitblinkers Maxime De Zeeuw en Sam Van Rossom nog voor wat spektakel. België wint makkelijk van Groot-Brittannië, eindstand 79-56.

(L.D.)

Meer vanavond op Focus en WTV vanaf 18u00. Bekijk de reportage ook op www.focus-wtv.tv

Belgian Lions winnen oefenmatch tegen Groot-Brittannië in Kortrijk

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier